Linguale techniek

De linguale beugel wordt uitsluitend in gespecialiseerde praktijken aangeboden. De beugel bestaat uit speciale brackets die onzichtbaar aan de binnenkant van de tanden worden geplaatst. De meeste afwijkingen van het gebit die met een reguliere slotjesbeugel ( slotjes op de buitenkant van de tanden ) behandeld kunnen worden, kunnen ook met deze techniek worden behandeld.

Hoewel de beugel volledig onzichtbaar is, zijn er wel nadelen aan verbonden. Doordat de beugel aan de binnenkant zit, kan het de eerste paar weken de tong irriteren en kunnen er tijdelijk spraakproblemen (slissen) optreden. 
Verder zijn de techniekkosten (kostprijs materiaal en productieproducten) hoog. Dit leidt tot een twee tot drie keer zo hoge prijs als die van een gewone beugel.

 

ignito2

Invisalign®

Voor het behandelen van kleine gebitsafwijkingen is de Invisalign-technologie® een optie. De tanden en kiezen worden verplaatst door het dragen van een transparante dunne folie gedurende minimaal 14 tot 16 uur. De beugel is nagenoeg onzichtbaar en stoort niet bij spreken.

orthocaps1