Wat moet ik doen als er een draadje los zit?

De kans bestaat dat na verloop van tijd een draadje los komt te zitten. Wij raden je dan aan om zo snel mogelijk een afspraak met ons in te plannen. Dit biedt ons de mogelijkheid om de beugel tijdig weer optimaal te laten functioneren.

Kan ik sporten met een beugel?

Met een vaste beugel zoals een slotjesbeugel kunt je prima sporten. Indien jij een uitneembare beugel hebt, zoals een blokbeugel, raden wij je aan om deze uit te doen tijdens het sporten.

Kun je met een beugel alles eten?

Je kunt het beste geen hard en kleverig voedsel eten. De beugel kan kapot gaan en het voedsel is moeilijk te verwijderen van jouw beugel.

Is een beugel pijnlijk?

Na het plaatsen van de beugel kunnen de tanden enkele dagen gevoelig zijn. Wij raden je aan om dan zacht voedsel te eten. Ook kun je de eerste week na het plaatsen van de beugel last hebben van jouw wangen en lippen. Je kunt op delen van de beugel die scherp aanvoelen was aanbrengen, je krijgt dit van ons mee. Bij de maandelijkse controle kan bepaald worden dat de beugel aangepast moet worden, ook in die gevallen kunnen de tanden enkele dagen gevoelig aanvoelen.

Hoe ontstaan scheve tanden, kiezen en kaken?

De vorm van tanden, kiezen en kaken is gedeeltelijk erfelijk vastgelegd. Ook door invloeden tijdens de groeiperiode kunnen mondgewoonten de vorm van de kaken en de stand van tanden en kiezen veranderen. Je kunt hierbij denken aan tongpersen en duimzuigen.