Wortelkanaalbehandeling

Een acute wortelkanaalontsteking herken je meteen. Het is een heftige en acute pijn. Maar er kan ook een hoop mis zijn zonder dat je het merkt. Soms is je wortelkanaal ontstoken maar is de zenuw van de wortel al dood. Dat is verraderlijk, want hierdoor heb je geen klachten. En ondertussen baant de ontsteking zich wel een weg door het bot. Ook dan is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk. 

Voordat we een wortelkanaalbehandeling uitvoeren, maken we eerst een een röntgenfoto van je kaak. Zo weten we zeker dat een wortelkanaalbehandeling nodig is en kunnen we ook lokaliseren waar de ontsteking zit.
Daarna krijg je een plaatselijke verdoving. We openen vervolgens de bovenkant van je tand of kies. Zo kunnen we makkelijk het weefsel verwijderen dat voor druk op je tandzenuw zorgt. We reinigen dan de tand of kies, en de ontstane ruimte vullen we op. Als je tand of kies er te slecht aan toe is, vervangen we die voor een kroon.

Hoe lang we bezig zijn? Dat hangt af van het aantal ontstoken wortelkanalen. Meestal varieert de behandeling van een uur tot anderhalf uur.

Ben jij nog geen patiënt bij onze tandartspraktijk in Deventer? Wij nemen nieuwe patiënten aan. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op!